Voorleesmiddag voor kinderen door rechts-extremisten verziekt.

Vanmiddag (zaterdag 22 december) zouden drag queens voorlezen aan kleine kinderen in de openbare bibliotheek van Nijmegen. Dat zou gebeuren onder het motto Kleurrijke verhalen. De middag is uiteindelijk afgelast vanwege de aanwezigheid in de bibliotheek van jongeren die deel uitmaken van de extreem-rechtse groepering ‘Identitair Verzet’.

aankondiging van het evenement op de website van de bibliotheek

Zij zijn van mening dat kinderen daar ‘niet aan blootgesteld mogen worden’.
Door de bibliotheek werd gevreesd dat de jongeren zich luidruchtig en agressief zouden gaan gedragen bij het voorlezen. De bibliotheek oordeelde (m.i. terecht) dat kleine kinderen niet blootgesteld mochten worden aan een dergelijke agressieve atmosfeer. Bovendien voelden de drag queens zich niet veilig meer in de bibliotheek.
Bij een vorige gelegenheid in oktober ontstond al een rellerige sfeer op het plein vóór de bibliotheek, maar kon het voorlezen door drag queens gewoon doorgang vinden. Het voorlezen werd toen door zowel ouders al kinderen leuk ontvangen. Vandaag ging dit dus helaas niet meer.

Een reportage van de vorige keer dat de voorleesmiddag in Nijmegen werd gehouden. Ook toen al een rellerige sfeer op het plein voor de bibliotheek.

Het zal door extreem-rechts uiteraard als een overwinning gevierd worden dat men er in is geslaagd om deze middag geen doorgang te laten vinden.
Een in-en-in tragisch dieptepunt in de recente geschiedenis van Nederland, waarin de schreeuwerige volgelingen van Wilders en Baudet een steeds groter stempel op onze maatschappij weten te drukken.
Godzijdank heeft dit incident al de nodige aandacht getrokken in de media. Ik verwacht hierover fiks wat discussie de komende weken. Het màg niet nog erger worden.

Links – zullen worden worden aangevuld met de actualiteit:
Het nieuws over de afgelasting op de website van Omroep Gelderland.
Een bericht op de website van Joop.
Nieuws met toelichting directeur van de bibliotheek op website De Gelderlander
(let bij deze laatste link vooral op de prachtige foto van de zielige demonstrant)
En metronieuws.
Op Krapuul.
Het COC doet aangifte.
In de Gelderlander: Dragqueen Marcella: ‘Volgende keer laat ik me niet meer wegpesten’ 
Extra beveiliging voor Dolly Bellefleur bij voorleesmiddag (AT5 23-1-19)
Linkse demonstranten verzamelen zich voor de bibliotheek.  (De Gelderlander 2-2-19)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *