Oude liefde…

Vorige week een bezoek gebracht aan een oude liefde.  De band Camel van componist en gitarist Andrew Latimer.  Ze speelden in de grote zaal van Tivoli Vredenburg in Utrecht. De liefde voor de muziek van Camel gaat al bijna een leven mee.

Ik zag de band vele malen live. En iedere keer weer meegezogen met de emotie die Andrew Latimer in zijn gitaarspel legt. Andrew Latimer, gitarist van de band Camel. Foto copyrights: Peter Nugteren.Die emotie is af te lezen aan zijn bijzondere expressie en kàn je gewoon niet ongeroerd laten.  Ik zag ze in 1977 voor het eerst, in de Doelen. Daarna in november 1978 in Carré.  Van dat concert herinner ik me dat het de eerste keer was dat ik daar met de auto heen reed. Door noodweer. Zenuwachtig verliefd. Kroketje eten in de snackbar van Ruud Krol.  Herinneringen…


In 1981 het prachtige Nude concert in Vredenburg, dat nog op de radio is geweest.  Stationary Traveller tour in 1984. Ook in Vredenburg – en ook op de radio. Het ‘farewell concert’ in Paradiso (2003), waar Andrew na afloop  aan de merchandisetafel vertelde al spijt te hebben van zijn voorgenomen afscheid. Maar helaas, hij moest in gevecht met leukemie. Hij overwon en kwam terug in 2013.  Een geweldige uitvoering van de Snowgoose in het theater van de Melkweg.  In 2015 hàd ik een kaartje voor het concert in Tivoli. Maar helaas, ik was te kort terug uit het ziekenhuis en kon nog niet naar een heel concert.  Maar gelukkig kwamen ze weer in 2018.

Ook dat was uiteindelijk een dubbeltje op z’n kant. Een weekje ervoor hadden zowel Andrew als drummer Dennis Clement een longontsteking opgelopen. Dat terwijl Andrew de concerten al zittend moest afwerken vanwege een opspelende hernia.
Maar het was een prachtconcert. De band heeft een jeugdige injectie gekregen met de toevoeging van toetsenist, zanger en saxofonist Peter Jones.  Peter Jones is een blinde musicus, maar ronduit geniaal. Check dit clipje van zijn eigen band Tiger Moth Tales  op Youtube .

Van het concert van vorige week zag ik maar één filmpje op de Youtube. Dan maar eentje van een ander concert van de tour uitkiezen. Lady Fantasy… De uitvoering in Istanbul.

<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *