De nieuwe bibliotheek van Tilburg – met veel foto’s

Begin dit jaar is de nieuwe openbare bibliotheek van Tilburg geopend. Voor de bibliotheek werd geen nieuw gebouw neergezet, maar ‘moest’ de oude LocHal, waar tot 2011 NS locomotieven werden onderhouden,  worden gebruikt. Het interieur van de bibliotheek werd ontworpen door Francine Houben van architectenbureau Mecanoo.
In de bibliotheek zijn ook Seats2Meet, De Kunstbalie en het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur gevestigd.

De bibliotheek kent zes prominente labs. In deze labs kun je (in de woorden van de bibliotheek zelf)  “samenwerken, leren en uitproberen, de ene keer leerling en de andere keer leermeester zijn. In de LocHal kun je meedenken, meepraten en bovenal meedoen. Je wereld wordt er groter, je komt er altijd rijker vandaan“.  DigiLab, FoodLab, FutureLab, GameLab, TijdLab en WoordLab. Ik vind het een geweldig concept, o.a. doordat de community (inwoners van Tilburg e.o.) heeft meegewerkt aan de ontwikkeling ervan. Lees er meer over op de website van de LocHal.

Ik was tijdens en na mijn bezoek compleet overdonderd – zeker omdat ik een zwak heb voor oude fabriekshallen en dergelijke. Dit is niet alleen een bibliotheek waar vreselijk veel te doen is, het is een topattractie.  En oh ja, boeken hebben ze er ook.

Al mijn foto’s kun je bekijken als je op deze afbeelding klikt:LocHal Tilburg

2 thoughts on “De nieuwe bibliotheek van Tilburg – met veel foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *